2014/06/20

Matchboxon kívüliek: Welly (NEX) Ford Crown Victoria Police – UPDATE

Szeretnék egy régebbi postot gyakorlatilag onnan folytatni, ahol az be lett fejezve. A szóban forgó post ez lenne.

Újabb „Hoppácska!”
A Welly megint megcsinálta! Az LAPD színekbe öltöztetett Crown Vic kapott egy Kaliforniai Autópálya Rendőrség (California Highway Patrol - CHP) uniformisba bújtatott testvérkét is. Az erényei és hibái szinte teljesen megegyeznek a korábban bemutatott változatéval. Igaz, a V alakú fényhíd itt már nem ormótlan, viszont csak egyszínű, az eredeti kék-piros-fehér színeivel ellentétben. Alább megtaláljátok a fotót az eredetiről, tessék bátran összehasonlítani!

Változatlanul a játékszer árkategóriában vagyunk – ez a konkrét darab a „gyerekeknek ajándékot szokás adni” szempontból uborkaszezon közepén 500 forint körül fájt, megkockáztatom hogy a Mikulás bácsi vizitjének közeledtével 600 fölé is fel fog kúszni – ezért a játékszer minőség pontatlanságai elnézhetőek. Nyilván az autentikus, 1:6x méretarányú rendőrségi járművek kategóriában változatlanul a Green Light a király, de azok árai sem ez a kaliber.

 CHP cirkáló a maga valójában. Tessenek csak összehasonlítani! (Kép: Wikipédia)

Meg merem kockáztatni, hogy a CHP festés – és talán az LAPD is – talán koppintás, előfordulhat, hogy a használatáról nem született licenciamegállapodás a felek közt, de ez valami olyasmi, ami miatt nem a mi fejünk kell, hogy fájjon. (Jó, hát a Welly nem is állítja sehol, hogy igen.) Filmrajongóként, kisautógyűjtőként nekem bőven elég az, hogy játékszer árban, vállalható minőségi kompromisszumokkal szert tettem LAPD, meg CHP kivitelű kisautókra.

Rettentő régen mondogatjuk már, hogy érdemes figyelni a másodvonalbelinek számító gyártókat. Ez a Mattel márkák – Hot Wheels, Matchbox – látványos mélyrepülésével egy időben még sohasem volt aktuálisabb. Sietve teszem hozzá, hogy sajnos. A Welly talán nem frissíti a kínálatát olyan gyakran, mint az amerikai óriás, de sok tekintetben igyekszik fejleszteni és olyan apróságokban is lépést tartani. Apróság, lehet, de a kinaiak mostanában olyan ablakos dobozba csomagolják az 1:6x méretarányú kisautókat, amihez hasonlót a Matchbox a 80-as évek környékén használt, amiket a lényegesen olcsóbb blisterek követtek.

 A Welly Crown Vic értelmezésének egyik nem túl jól sikerült részlete: az eleje.
 CHP festésű Welly, akárki meglássa!
 Mint egy képpel fentebb.
 A doboz, amit mostanában a Welly használ. Még akkor is tetszik, hogyha a NEX (New Exploration of Models) kicsomagolása (Új /földrajzi/Felfedezése a Modelleknek) eléggé furán hangzik. A Matchbox mikor is használt hasonló, ablakos dobozokat? A 80-as években?

2 megjegyzés:

pittlaren írta...

Bírom ezeket a klasszikus, fekete/fehér rendőr járgányokat. Pöpec darab.

A Welly/Nex sorban van most pár tematikus - BMW/Porsche/Peugeot/Citroen etc - sor, szerintem frissítettek, és szerencsére a 7köznapi autók vonalon.

Dancergee írta...

Tény, hogy a GL cucc sokkal igényesebb, ez ennyiért viszont nagyon jó vétel. Én még a bliszteres verziót vettem. Felénk ilyen dobozosok nincsenek, pedig 60km-es vonzáskörzetben 2 Tesco-t is megnéztem a múltkor.