2009/07/10

Matchbox CY-204 NASA Action Pack Convoy

Azt már sokszor tisztáztuk, hogy a Matchbox iszonyatosan következetlen tud lenni. A számtalan és egy következetlenségük egy újabb vadhajtása az elvben Convoy sorozatba tartozó, Convoy (CY) sorszámú szettek. Persze csak a bennem mélyen lakozó, osztályozó-rendszerező elme lázong, a lényeg a végeredmény, az pedig remek!

A szett maga a törzslátogatók számára nem új, hiszen már két esetben is elsütöttem róla egy-egy képet, de mivel az előző postban tárgyaltam a harmadik járművet is, ami benne van, a rend kedvéért – meg hogy felvehessem a nagy, szent, antiópiai Excel táblába – szerepeljen itt ismét!

CY-2 Rocket Transporter

A Convoy premierév kapcsán esett róla szó és tulajdonképpen ez a fehér alapszínű verzió a kedvencem ebből a szerelvényből.

MB-54 Command Vehicle

Remek példája volt annak, hogy néha hogyan használ fel a cég egy-egy modellt minimális változtatásokkal sokszor. Ennek ellenére egy szerethető darab.

MB-75 Helicopter (1982)

Az előző postban tárgyaltam. Nem a legszebb játékhelikopter a világon, de gyerekként szerettem. Ez a változat sem tér el a többitől, persze a NASA logós festést leszámítva.


Matchbox CY-204 NASA Action Pack Convoy, NRFB. Érdekes, hogy csak a Kenworth kamion testesít meg konkrét típust.
Van neki hátulja is! Hát nem őrület?

2 megjegyzés:

porsche írta...

Vajon milyen indokkal nem készítenek mostanában hasonló szetteket? Bár a mostani Convoyokat elnézve megértem, ott is sugárzik az ötlettelenség.

Unknown írta...

Én találtam.a szekrény mélyén egy ilyet dobozában. Azt hiszem gyerekkoromban kaptam a megjelenés évében. Sosem játszottam vele annyira vigyáztam rá.