2009/02/20

Matchbox Light & Sound Update – Ford Supervan 2 Fire Observer

A Ford Supervan 2 régi és általatok is kedvelt szereplője a Matchbox Memories-nak, legutoljára a Ford Transit generációk kapcsán említettem volt. Mint a szirénázó, halálra-idegesítő Light & Sound sorozat tagja is szerepelt már itt, igazándiból nem is egyszer.

Bevallom, nem számítottam, hogy ez a konkrét darab működőképes lesz, mert elég egyértelműen látszik rajta, hogy játszottak vele. A sérüléseket valaki piros filctollal próbálta javítani, bár ne nyúlt volna hozzá! Igazándiból azért vettem meg, hogy majd jól szétszedem és akkor végre kiderül, hogy pontosan milyen áramforrás táplálja ezeket a modelleket, de lévén működik, nem volt lelkem cirkumveniálni. A járgányon lévő „Fire Observer” felirat Tűzmegfigyelőt jelent, ami – már ha jól tudom – nem az a tűzoltó, aki tétlenül figyeli, ahogy leég valami, hanem például az az őr, aki figyeli a nagy erdőkben, nemzeti parkokban, hogy nem száll-e
fel valahol füst, nem gyújtott-e valaki tüzet tilalom idején.

Jópofa játékszer, gyerekként egy ilyennel mi lettünk volna a napközi császárai.


A tűzmegfigyelő szolgálati gépjárműve.
Szemlátomást játszottak vele...
...mégis szépen működik. Kár, hogy a hibáit filctollal próbálták javítani.
A Light and Sound Ford Supervan 2-őkön gyári az első fényszóró ezüstre festése.


Legnagyobb meglepetésemre működik, így megmenekült a szétszerelés alól.

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Ha nagyon zavar próbáld meg alkohollal, vagy körömlakklemosóval lemosni a filctollat. A feliratokra ne menjen rá, mert azt leszedheti. Talán a piros festék rajta marad. :-)

Névtelen írta...

Nekem is kell egy SupervanII-őt szereznem, bár szerintem a fehér-kék a legszebb. Hát én se hittem volna, hogy működni fog ;-) Mától remélhetőleg beindul a postoloás, már is egy számomra egy ínyencséggel kezdek :-)

Névtelen írta...

Nagyon jó!Gratulálok!Én is szívesen adnék új otthont egy Light&Sound-nak.Többek között egy ilyennek is...

AndrewBoy írta...

Még mindig kéne egy ilyen Transit :D Penge cucc kár h nem gyártanak hasonlókat mostanság.