2009/02/15

Matchbox CY-9 Convoy Kenworth Box Truck

Lehetséges, hogy ennek a postnak meg kellett volna előznie a Real Talkin' – Police K9 Unit-ról szólót, lévén a CY-9 annak a szerelvénynek a Convoy sorozatban szereplő, hétköznapi Convoy alkotóelemekből álló verziója. A vontató a Kenworth W900-as, a vontatmány a Box Truck, egyiket sem nevezném újdonságnak.

A Convoy Project felsorol szép sok változatot belőle, de szerintem a két legszebb az egész sorozatból a fekete alapszínű Midnight X-Press – ami az 1983-as katalógusban először szerepel – és a Cool Paint Co. festésű. Ezeket tárnám elétek most. Az előbbiből az okoz rögvest két változatot, hogy a szerelőszalag mellett ülő munkások hogy nyalták fel a matricát a vontatmány oldalára – bár eléggé egyértelmű, hogy a vontatón lévő grafika hogy találkozik a vontatmányon lévővel, de hát amit el lehet szúrni, azt Murphy óta tudjuk, hogy elszúrják. Ezek meg is vannak így. Van szakasztott ilyen, szürke helyett fehér csíkkal az oldalán, ami igazán nem tetszik. A Cool Paint-esből viszont csak egy verzió létezik és az mind meg is van.


Matchbox CY-9 Convoy Kenworth Box Truck - az 1983-as premierváltozat, a helyesen felragasztott matricával a vontatmányon.
Elég egyértelmű, hogy hogyan találkozik a vontatmány grafikája a vontatójáéval és mégis sikerül elszúrni, ami máris változatot képez.
A szerintem a másik a két legszebb CY-9 közül.
CY-9 Convoy Kenworth Box Truck, NRFB.
A dobozon még az is ott van zárójelben, hogy "Midnight X-Press".
A már említett Convoy G-4 Action Pack-ben a fordítva felragasztott matricás CY-9.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem a Cool Paintes tetszik jobban a 2 közül, persze mind a 2 verziót elfogadnám 8-) Bár nem vagyok Convoy imádó, és nincs 1 darabom se, azért vannak szerintem is tetszetős darabok :-)

Ikarus 256 írta...

A "jól felragasztott matricásból" nekem is van egy példányom, hasonlóan dobozban. A Cool Paint-esből pénteken jött egy bliszteres. Apa nem igazán örül az ilyeneknek, mert nem szoktam kibontani a régebbi bliszereket, pedig ő megfogdosná a gépeket.
Jött még mellette pár sima Convoy és egy Superstar Transporter meg Team Convoy. Naon szépek!!!:-DD

Ikarus 256 írta...

Nézz rá a fórumra az újdonságokhoz! Érdemes!:-)

Névtelen írta...

Szia!Szépek.Nekem Cool Paint-es Volvo Container Truck-om van.Zsizso

Sam. Joe írta...

Zsizso: Azt ismerem - képről. 8-) Szép szett lenne egymás mellett a kettő, mint a Crookes Healthcare.
http://matchboxmemories.blogspot.com/2008/08/code-2-crookes-healthcare-set-cy-25-s.html

kis_krisz írta...

Első Matchbox kamionom amire már vissza emlékszem :)
mai napig meg van dobozban. Kb 84-ben kaptam első osztályos voltam
A Cy-4 és a Cy-6 követte őt.
Mind a 3 meg van még