2009/02/27

Elcserélném – UPDATE

A jövő héten vasárnap börze – te jó ég! Pont nőnapon! Férfitársak, ti kaptatok kimenőt? Ezért frissítem a cserelistát.


ELKELT! Az elején gyorsan tudjuk le a leglepusztultabbat az adagból: Komplett Convoy CY-10, de szegény Papa Truckkal eléggé elbántak, a Super Boss egy fokkal jobb állapotban van, bár mindkettő egyértelműen filler, vagy átfestésre-átalakításra való alapanyag. Ha nem lenne komplett a CY-10, akkor nem is tenném ide.


A regular wheel modellek alapvetően Lesney Nielsen kolléga reszortja, nálam nem is igazán gyakoriak, úgyhogy még ritkább az, hogy egy halom rw-t dobok fel cserére – konkrétan ezek az első ilyenek ha minden igaz. Ráadásul nem is a leggyakoribb rw-k! Lehet, hogy nagyon kincstárinak tűnik majd a dumám, de mindig igyekszem a tőlem telhető legnagyobb pontossággal leírni, hogy amit árulok milyen állapotban van. Ezek az rw darabok nem hibátlanok, de ha megnézitek, hogy Areh milyen állapotúakat tart a gyűjteményében belőlük, akkor elmondhatjuk, hogy abszolút érdemesek a figyelemre, hiszen ez kettőt jelent: nem a leggyakoribbak és nem is a legolcsóbbak. Én csak azért adok túl rajtuk, mert a legnagyobb gyűjtői mázlim révén nekem tökéletes darabjaim vannak belőlük. Ha nem lennének azok, akkor ezeknek is nagyon örülnék!


ELKELT! A legnagyobb attrakció a Major Pack No. 3. szerelvény – részletek Lesney Nielsen kollégánál és itt. A vontatón van pár apró és egy nagyobb plezúr, a tengelyein felületi rozsda éktelenkedik, de ez utóbbit 5 perc munkával és egy ócska fogkefével simán el lehet tüntetni. A tank nagyjából ugyanilyen. Pár kisebb, és egy nagyobb festékhiány van rajta. A löveg egészen picit hajlott, a torony szépen körbeforog, a lánctalpak megvannak és nem szakadtak, igaz nem forognak könnyedén körbe, mert a sok év állás után a két végében lévő görgőknél megnyúltak már, de azt kell mondjam, ennél a darabnál ez egy 10-es skálán 7-8-as állapot. Állítom, hogy érdemes vele foglalkozni, ha kicsit is vonz bárkit ez az először ÖTVEN ÉVVEL EZELŐTT KIADOTT (!) darab. Biztos, hogy van belőle szebb az eBay-en, de olyan áron, hogy...


ELKELT! Az MB-63 Service Ambulance Ford 3 Ton 4 x 4 egy fokkal jobb állapotú, mint a fenti, Major Pack. Vannak rajta kopások, de egyáltalán nem vészes. A tengelyeken ugyanúgy felületi rozsda van, de ugyanolyan egyszerű rendbe tenni. A két oldalán a vörös keresztek megvannak és csak picit sérültek. Olyan, mint egy használt katonai jármű. A kora ennek is közel ötven év és ugyanaz vonatkozik rá, mint amit már fentebb leírtam.


ELKELT! Az MB-54 Saracen Personnal Carrier a háromból a legjobb állapotú, szinte tökéletesnek tekinthető – a tengelyeket ugyanúgy kezelésbe kell venni, de nem vészes a dolog. A tornya szépen forog körbe. Ez is oldtimer, korban közel az ötvenhez.


ELKELT! Az MB-71 1962 Corvette Rally Vette - A Whale Project / Series One már sokkal fiatalabb és anno amikor postoltam nagyra értékeltétek. Erről az egyről – a fentiekkel ellentétben – nem találtok képet a Használtautó-Kereskedésben, mert azt a darabot bocsátom árúba, ami a postban is szerepelt, tehát a post képeit vegyétek szemügyre. Ennek megvan a doboza is, a képeken látható, kicsit sérült állapotban. Az autó 100 százalékos, a doboz úgy 70-80. Nem a leggyakoribb darab mifelénk elég érdekes történettel – a linkelet post kommentjeit is érdemes átfutni.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez most azt jelenti, hogy nem is jössz a börzére?

Hogyhogy eladod a Whale Project Corvette-et?

Sam. Joe írta...

Dehogynem! Abszolút megyek, pont azért tettem ki most ezeket, hogy le tudja foglalni magának az, akinek valamelyik kéne. Tudod, marketing! Mint ahogy neked is félretettem a Mobile Home-ot. 8-)

Azért került eladósorba, mert lett belőle egy tökéletes dobozú darab is - a többi hárommal együtt a sorból. ;-)

Névtelen írta...

A 'Vette érdekel, de nemtom, mennyiért méred... A többit is mindjárt megsasolom mégegyszer.

Névtelen írta...

Ó, így már más...

Holnap írok Palkovics úrnak, hogy megoldható-e az asztal... Kiment a fejemből, mert most nekiálltam végre vezetni, meghát tanulni sem árt(ana), de azért remélem még nem lesz késő.

Névtelen írta...

Írd meg légyszi,hogy mennyit vigyek,ha el akarom hozni az MB-63 Ford Service Ambulace-ot. Már régóta fáj rá a fogam...Előre is köszi!

Sam. Joe írta...

Zsizso, kérlek írj egy emilcímet, amin elérlek! (Nem engedélyezem majd a komment megjelenését és nem látja rajtam kívül más.)

Sam. Joe írta...

Zsizso, emil ment, remélem megkapod, mert volt nagy szívásom freemail-el.

Névtelen írta...

Megkaptam,válaszoltam.Tank júúú.

Szilárd írta...

hol lesz és mikor a börze? én is kimennék rá!

Sam. Joe írta...

http://matchboxmemories.blogspot.com/2009/02/ujabb-automodell-borze.html