2009/02/16

Ándörsztending Mecsboksz piktogramz teknolodzsí

Most jöttem a Modellshow.hu fórumáról, ahol az „erroros” modellekről folyt az eszmecsere és teljesen a hatása alatt vagyok a nyelvezetnek, ezért a cím, amiért ez úton kérek elnézést. („Há' de Maunika! Há' idegállapotba vótam'!")


Az egy Matchbox kollégát leszámítva – merthogy ő biztos tudja, egyébként is régi Jedi még az Alderaan-ról és már hivatalosan is a Matchbox Memories preator maximusának nyilvánítottam – nem sejthetem, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem halvány, lila gőzöm sem volt arról, hogy mi fán teremnek azok a fura piktogramok, amikből kettő is látható például az MB-9 AMC AMX Javelin dobozán is. A piros alapú lefelé mutató fehér nyilat épp annyira nem tudtam mire vélni, mint a kék alapon felborult fehér lakókocsit, a sárga alapon behavazott fehér vasalót. A piros alapon fekete skorpiót meg egészen addig nem is láttam, míg nem kaptam ajándékba egy 1971-es angliai katalógust, mert abban ott a magyarázat.


Nos, az a Matchbox, aminek a dobozán a lefelé mutató nyíl van, az „kompatibilis” azokkal a versenypályákkal, amiken a gravitáció gyorsítja fel a modelleket. A felborult lakókocsi a „Pacemaker” (Békecsináló?! Erre mondaná Miguel a Vaczak Szálló pincére, hogy „Ke”?) kilövővel használható darabokat jelenti, míg a vasalósok a „Superbooster” kilövővel együttműködni képeseket. A skorpió pedig a kérészéletű, „Scorpion” pályákon futó, beépített motorral rendelkező, de számomra totálisan ismeretlen elven működő, cakk-pakk két modell dobozára került rá.



A szóba jöhető szimbólumok.
Abból, amit az 1971-es katalógus ír a Scorpions-ról, attól nem lettem okosabb.
Charlie Mack még ennyit sem ír.
Itt pedig a szóba jöhető többi piktogramhoz tartozó dolgok.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

LOL hát ezt sem gondoltam volna :-)
Már ennyivel is okosabb vagyok, köszi :-)

matchbox írta...

A PowerBuster-ben két forgó kerék gyorsitja az autót. Mint egy autómosokefét képzeljétek el. A scorpióban motor van illetve, egy akku, kondenzátor szerű valami. Minden körnél "rátölt" a kocsira a pálya.

Sam. Joe írta...

Látjátok? Mondtam én, hogy tudja! ;-)

Névtelen írta...

Hogy tudtad Joe :-)

Unknown írta...

Az egyik Scorpions-os képen van egy épület három zászlóval és egy érdekes pályaszakasszal. Olyanom volt nekem, de sose tudtam mire jó! Ezekszerint az töltötte fel a beépített motoros kisautókat?
Hiába, ha az ember elég türelmes, mindenre fény derül. :-D