2021/07/30

Hot Wheels 2009 New Models #17 VW Type 181

A Volkswagen Type 181-ről már többször írtunk korábban a különböző kisautógyártók értelmezései kapcsán. A típustörténetért ehhez a Matchboxhoz irányítanálak benneteket, ami az eredetinek az Egyesült Államok piacán használatos nevét viseli.



Korabeli, amerikai kétoldalas értékesítői brosúra

A Hot Wheels-nél a mainline-ba 2009-ben kerül és rögtön a premier évében három változatát lehetett levadászni. Az ebben a postban látható narancssárgát – ugyanitt további Type 181-ek is láthatóak, illetve számos post más postokra a témában –, egy bézs színűt ugyanolyan kerekekkel, mint a narancssárga alatt, e post tárgyát, illetve egy ugyanilyen árnyalatú kéket, mint ez, csak az előbb felsoroltak alatt látható, vékonyabb küllőjű kerekekkel. Ez a verzió is tetszik, de a másik kerékváltozat szerintem vagányabb.

A Hot Wheels nem is lenne Hot Wheels, ha nem valami vadított Dolgot (Thing) mintáztak volna meg. A motorházfedél elhagyása a motortérbe öntött krómfagyi, illetve a szigorú kidörgők nem is rosszak. Amivel nem vagyok maradéktalanul kiegyezve, azok az arányai. A Matchbbox és a Siku értelmezéshez viszonyítva is egyértelmű, hogy a HW Type 181 túl széles, mintha középütt beletoldottak volna. Nem rossz, nem rossz, szerethető, de nem precíz.


Nem rossz, de furák az arányai, túl széles. A brosura fotója jó támpont, látszik hogy a csomagtartó fedele is túl mélyre van húzva előre.

Ez a felni is jól áll neki, de van ugyanilyen színben vagányabbal is. A tető leszedhető, de én nem molesztáltam. A fentebb linkelt postok közül az egyikben van topless is.

Pimp my Ride. A motortérben szétloccsant a króm és szigorú kipufogókat is kapott. Hot Wheels, ezért szeretjük.

Nincsenek megjegyzések: