2021/02/15

GreenLight Hot Pursuit Series 9 - 1993 Ford Mustang Nebraska Highway Partol


Öregszem! Képtelen vagyok felidézni, hogy mikor és milyen apropóból szereztem be két, teljesen egyforma, bontott darabot ebből a rendőrségi Mustangból. Nem mintha nem lenne tökéletes. 

A mai napig szolgálatban
Nagyon röviden el tudom intézni az eredeti jármű és a kisautó értelmezés sztoriját is, mert a New York State Police színeiben már szerepelt ugyanez. Ez „mindössze” egy újabb változat. Viszont van róla több, érdekes mesélnivaló. Nebraska állami rendőrsége először 1982-ben vásárolt SSP (Special Service Package) felszereltségű Mustangokat. Ezt a Ford csak rendfenntartó szervezeteknek kínálta, és jellemzően olyasmik vannak benne, mint nagyobb-, esetleg extra olajhűtő a váltónak is, nagyobb fékek, nagyobb generátor, motor üzemidő mérő és hasonlók. Pont egy 1993-ban gyártott darabot mind a mai napig „hadrendben” tartanak, hogy speciális eseményeken, bemutatókon használják.

 

 
Ez igazából a Nebraska State Troopers toborzó videója, de autószexualitási szempontból igen figyelemreméltó alkotás!

5500
Az eredetiről készült képeket elnézve a GreenLight tökéletes munkát végzett, egyedül az egyszerű, tyúkitató – arrafelé kutyaitatónak hívják – dísztárcsás lemezfelnik nem stimmelnek, a megőrzött autó könnyűfém felniken fut. A cég a kilencedik „Hot Pursuit” szériában dobta piacra ezt a verziót, egy szériával odébb, mint a fentebb már linkelt New York állami rendőreinek egyenruhájába bújtatott darab. A hat, különböző járművet felvonultató szériákban megjelenő egyes darabokat 5500 példányban dobják piacra és bizony egyedi szériaszámuk is van. Az én két példányom a 499-ik és a 2594-ik a sorozatból.

Kiemelt riasztás! Akció van a fánkokra! (Jó, ez nagyon gonosz volt, bocsi.)
A megőrzött példányon könnyűfém kerekek vannak, de ezt leszámítva tökéletes. Szerintem ezekkel az acél kerekekkel és a hozzá tartozó kutyatál dísztárcsákkal sokkal vagányabb.
Asszimetrikus a festés a két oldalukon.
Teljesen indokolatlan, nyitott motorháztetős kép.
Sorszámozott példányok. Egyértelműen a 499-es a vagányabb, de gőzöm sincs, hogy miért kellett nekem ebből kettő!




Nincsenek megjegyzések: