2022/03/23

Majorette MAN TGS tűzoltóautó

Régóta tartozom már nektek azzal, hogy a finn vonatkozású Majorette SOS 3 pack MAN TGS tűzoltóautójáról is írjak pár sort. Alig merem leírni, hogy már több, mint hat éve írtam a csomagban található Reanult Master menőautóról, majd pár hónappal később a Porsche Panamera rendőrautó is terítékre került.

A MAN 2000-ben váltotta le addig futó teherautó családját TG sorozatra. 2007-ben a TGA modellt leváltotta a TGS / TGX páros, amit a Majorette is alapul vett. Igen tág határok között lehet konfigurálni, a sima kéttengelyes nyerges vontatótól a három tengelyes kivitelen át el tudunk jutni egy négy tengelyes, akár 8x8-as verzióig is. Így gyakorlatig a megrendelő egészen jól ki tudja választani, hogy a tervezett felépítményhez melyik változatot is rendelje meg magának.

A francia gyökerekkel rendelkező kisautógyártó ezek közül a háromtengelyes változatot készítette el. Tette mindezt úgy, hogy a felépítmény később szabadon változtatható legyen - Mattel itt különösen figyeljen, ezáltal lehet belőle például szemétszállító, tartálykocsi, stb, vagy mint jelen esetben tűzoltóautó is. Az alaposan kidolgozott és dekorál fémből készült fülke egy műanyag felépítményt kapott, de itt is törekedtek a részletességre, ahogyan a játszhatóságra is. Az emelőkosaras kialakítás természetesen nem csak úgy "ott van", felemelhető, kihúzható és körbe is forgatható, vagyis minden olyan funkciót tud, ami tökéletes játékszerré teszi. Egy kis hibát tudok felnőtt gyűjtői szemmel felróni neki, hogy a kosár a fülke tetejére fekszik fel, így teljesen eltakarja a kék villogókat. Szülőként pedig azt tapasztaltam, hogy a kosár talán túl könnyen eltávolítható a helyéről, így akár könnyen elkallódhat.

Kellően részletes a fémből készült fülke kialakítása
A kosár kitakarja a villogókat
Műanyag a hátsó rész, de a részletek kialakítására itt is ügyeltek
Mindent tud, ami elvárható tőle. Így láthatóak a kék villogók is.
Ebből a hármas csomagból származik

Nincsenek megjegyzések: