2014/05/11

Matchboxon kívüliek: Yat Ming Road Signature – 1957 Chevrolet Bel Air

Ritkán kirándulunk az 1:6x méretarányon túlra, egészen egyszerűen azért mert a „háromhüvelykes”, azaz a Matchbox közeli méretű kisautók kedvesek a szívünknek. Tudatosan és készakarva ezért még ritkábban vásárolunk az előbb említettnél nagyobb kisautót, ha felbukkan e lapokon valami ezeknél nagyobb, akkor jellemzően az valamilyen ajándékozásból származik. Nos, ezúttal bár 1:43 a méretarány, pénzt adtam érte, tudatosan és nem kóbor hóborttól vezetve.

A színe
Az 1957-es Chevroletek iránti rajongásom annyira ismert és kitárgyalt tény e lapokon, hogy lassan röstellek erre már egyetlen karaktert is vesztegetni, de az „egy csecsemőnek minden vicc új” elv mentén, itt az obligát link a típus történetével is foglalkozó postra.

A Yat Ming Road Signature termékvonalról tudni érdemes dolgokat ismét egy linkkel intézném el, ugyanis Ford Ranchero testvérkéjével együtt vásároltam ezt a darabot, még 2002-ben, San Franciscoban, pont azért amiért azt is. Mi több, a motiváció is ugyanaz volt, Motor City Online. Tulajdonképpen erényeinek is azt sorolnám fel, mint a Rancheronál, ugyanaz igaz a talapzatára és a porvédő bura hiányára, meg úgy általában minden másra.

 Az 1957-es, kanadai Chevy katalógus, számunkra releváns oldalai.
Ismerős a színösszeállítás?

A Rancherora is igaz, ami a Chevyre, ebben az állapotában: olyan színeket választottak, ami az eredeti autónál is elérhető volt és ez is igencsak nyomott a latban, amikor szerelembe estem velük az 1:43 méretarányuk ellenére. Ez alkalommal papírom is van róla, hogy a Bel Air létezett ebben a színösszeállításban. Mellékeltem.

Polcon elhelyezéshez kifejezetten javasolt, szép, részletes modell, ami nyilván nem játékszer.

 Jár hozzá egy talapzat is, amit kutyaközönséges Phillips csavar rögzít az autóhoz, így könnyű tisztításhoz szétszerelni az installációt.
 Minden lényeges részlet a helyén, a színösszeállítást tessék összehasonlítani a katalógusrajzzal!
 Bel Air felirat a helyén.

2 megjegyzés:

pittlaren írta...

Nagyon szép darab! ( A Ranchero is)

Talán annyi, hogy szerintem "valódi" rendszámmal (évszám helyett) ütősebb lenne.

Sam. Joe írta...

pitt: Nézd csak meg tüzetesebben a katalógus borítóját! Mibe, hogy a Yat Mingnél is nézegették? ;-)