2015/11/20

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Iveco 175 Truck

A két nappal ezelőtti,post folytatását tartogatom mára. Megígérhetem, hogy sokkal több tényt fog tartalmazni, mint az előzmény.

Hot Wheels, leánykori nevén Corgi
A hűséges olvasóink pontosan tudják, hogy bizony a Mattel nem csak a Matchbox márkanevet vásárolta meg a múltban, hanem előtte már, 1989-ben a Corgi Toys is az övé lett. Így lett az ultramenő Kojak Buickból, először Corgi márkanévvel ultra béna járőrautó, majd Hot Wheels márkanévvel sokkal jobb járőrautó – mit tesz egy kis festék, egy jó dizájn, meg négy klassz kerék?

A “saját névre vevés”, azonban nem csak ezt az egy kisautót érintette, hanem számos másikat is. Erről Beczl kolléga jegyez egy lexikális alaposságú cikket itt a szomszédban. Ajánlom mindenkinek fogyasztásra, azzal az útravalóval, hogy szerintem a Hot Wheels kerekek a valamikori Corgiknak szinte kivétel nélkül jobban állnak, mint az eredeti kerekeik.

Iveco 175 olajszállító, 1:1 méretarányban.

Olajmágnás képző
A poén a címből sejthető: A Corgi Iveco 175-ből is Hot Wheels lett, de nem úgy, hogy egyszerűen átkerült volna a mainline-ba. Nem, egy “hordozható, akciódús játékkészlet” része lett. Hogy milyen témájú egy “hordozható” és “akciódús” készlet a Mattelnél? Sohasem fogjátok kitalálni! Olajfinomító! Oké, van rajta fordítókorong, sorompó, “működő” olajkút és olajtartály, meg még garázs is, de az utolsó jelző ami eszembe jutna róla, az az “akciódús”. (Lásd a képeket alább!)

A kis Iveco megkapta a Hot Wheels emblémát az orrára de a piros-sárga-fehér színösszeállítás – főleg ezek az árnyalatok – nekem azt üvöltik, hogy “Shell” és simán lehetne ennek a Matchbox Peterbilt tankernek az édes tesója – főleg a szürke tartályos változatnak.

A Hot Wheels kerekek szerintem még akkor is jól állnak rajta, hogyha ezek az ötágú csillag “krómfelnik” nem feltétlenül jellemzőek egy teherautóra. De a szép kerekek nem csak a látványt dobják fel, sokkal jobban gurul, mint az eredeti, Corgi kerekekkel.

Jópofa változat, bár kétség kívül rétegmodell és nem is a leggyakoribb Hot Wheels kisautó.

 Oké, hogy ott a Hot Wheels logó az orrán...
 De ez a színösszeállítás nekem azt üvölti, hogy: "Shell".
 Azért ennél jobban kidolgozott tartályt is láttunk már kisautón és az sem makett volt.
Ritkán fotózom kisautók alját, de most muszáj volt.

 Ilyen készletnek volt a része. Külön érdekesség, hogy a borítófotón látható, vélhetően prototípusnak már ott a Hot Wheels embléma az orrán, de még Corgi kerekei vannak. (Playset képek: eBay)
 Ennyi mindent lehet csinálni a mellékelt olajfinomítóval!
 A csomagban természetesen már Hot Wheels kerekekkel van.
Hordozható és akciódús! Muhahahahaha...

3 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Ebben az időszakban volt olyan, hogy a Hot Wheels név ellenére Corgi kerékkel készültek autók. Ezért is van kilistázva a déltexason a hw által gyártott kerekek közé. Gyorsan rá is kerestem.

http://s16.photobucket.com/user/Zeezeerider/media/Mixed%20Hot%20Wheels/HW%20Previously%20Corgi/2007_0319SHOW0092.jpg.html

Sam. Joe írta...

Andrew0807: Ami a képen van, az még a Corgi változat, Corgi kerékkel és Shell felirattal. Hot Wheels-ként nem volt rajta Shell felirat és HW kereke volt - kivéve a dobozfotót. http://www.southtexasdiecast.com/hwguide/oilrefinerytruck.html

Andrew0807 írta...

Sam. Joe: Igaz én egy másik pakkot találtam.

http://joesdiecastshack.yuku.com/topic/1473/Hot-Wheels-AutoCity-10-Pack

Innen volt a kép.

Egyezünk ki döntetlenben.