2015/11/16

Matchboxon kívüliek: Majorette / Loyal Bright BMW X5 (E53)

Nem is olyan nagyon rég még azon keseregtem, hogy mennyire alulreprezentáltak a BMW modellek az 1:6x kisautók világában. Ez azóta változott!

Elnéztem
E kisautó beszerzésének konkrét története az, hogy a blisteren keresztül, hipermarketes fényviszonyok mellett én bizony X3-asnak néztem. Mondjuk, ha felismerem, hogy X5-ös akkor is megveszem, csak nem pörgök rá annyira, hogy teljes véletlenségből rögtön kettőt teszek belőle a bevásárlókocsiba. (Igen, ez utalás arra, hogy van egy felesleges, elcserélendő példányom belőle.) A magyarázat a méretarányban keresendő! Az eddig nálunk szereplő, E53-as BMW X5-ösök – ez itt a kötelező link az eredeti gépjármű típusismertetőjére – méretarányai úgy festenek, hogy:
Ezzel szemben a Majorette méretaránya 1:64, ami az előzőekhez képest pont annyival kisebb, hogy úgy jártam, ahogy. De mit is beszélek? Ez bizony nem Majorette gyártmány!

Majorette, ami nem is
Gyors visszatekintés: Az ugye mindenki előtt ismert tény, hogy a Majorette már csak a nevében francia és a márkanév jó ideje a Simba-Dickie csoport birtokában van. A kisautók gyártása pedig Thaiföldön történik. Kivéve, ha olyan árvíz sújtja az országot, hogy az ipar is leáll ennek következtében, úgy mint 2013-ban is történt, illetve sajnos 2011-ben is. Franciaországban már csak playseteket készítenek, így a hiányt pótlandó, a cég beszállítók után nézett.

Ennek tudható be, hogy a jól ismert Majorette blisterbe bizony a hongkongi illetőségű, Loyal Bright termékei kerültek. A Simba-Dickie a kényszerhelyzetben nem adott le a minőségből. Azt kell mondjam, hogy a Loyal Bright minősége egészen meggyőző és ezt a következtetést nem csak ebből az egy kisautóból vonom le. Az X5-el egy időben, több Majorette címkés Loyal Bright is landolt nálam, de ezekről majd később.

Tehát egy újabb gyártó, aminek a termékein érdemes lesz rajta tartanunk a szemünket. Az más kérdés, hogy milyen márkanév alatt érkeznek majd a termékei.

BMW logó, a szélvédő anyagából kialakított lámpatestek.
Pofás felnik. A valóságban nem ennyire BKV-busz színű.
A hátsó lámpatestekről nem sajnálták a festéket.
A beltér nem a legjobb, de lévén a legkevésbé feltűnő részlete, annyira nem zavar.
Szalonképes.
NRFB. A fotózást követően a blister ragasztása azonnal elengedett és a kezemben maradt.

1 megjegyzés:

pittlaren írta...

Szép darab, a Tesco polcokon már rég' nem az MB/HW képviselői a legizgalmasabb darabok.