2015/06/17

Matchbox MB-21 Mack Auxilary Power Truck

Ha mi lennénk a „Szirszarjaim” blog, akkor ennek a bejegyzésnek valami olyasmi címe lenne, hogy „A kihasználatlan lehetőség”. A Matchbox készített egy kitűnő alapot, hogy aztán ne aknázza ki a benne rejlő lehetőségeket.

Igazság szerint az a típus, amit ez a kisautó mintáz már szerepelt nálunk, egy japán gyártó, a Shinsei értelmezésében, mint nyergesvontató. Matchboxként mint tűzoltószer inkarnálódott. Az alvázán „Auxilary Power Truck” felirat olvasható, amit mint „generátorkocsi” interpretálnék. A tetejét két forgatható reflektor ékíti, ami egyfajta műanyag installációból kandikál ki. Nem állítanám, hogy a legizgalmasabb játékszer a Matchbox történetében, de legalább van rajta két bigyula, amit lehet tekergetni. A műanyag bigyó cseréjével még lehetett volna kihozni belőle ezt-azt, például cseresznyeszedőt, de a Matchboxnál kihagyták ezt a ziccert. Cserébe viszont van megkülönböztető jelzése, még a hátsó fertályán is – igaz ott fémből.

A Code 2-et is beleszámolva a Mackből egészen döbbenetes számú változat készült, majdnem kilencven! 1991-ben debütál és egész 2002-ig regnál, egyetlen év kihagyással – 2000-ben nincs. Ez idő alatt megkapja az 57-es, 50-es, 77-es, 67-es, 45-ös és 42-es számot is. 21 csak egy egyetlen évben, 1998-ban.

Igazság szerint soha nem becsültem szegényt sokra, de ma már ott tartunk, hogy a kortárs Matchbox és Hot Wheels produktumok mellett elkezdett tetszeni.

 Beltere ugyan nincs, de van megkülönböztető jelzése, meg két úgynevezett bindzsula a tetején amit lehet tekergetni. Vagy reflektorok, vagy ipari gofrisütők.
 Az oldalán nehezen fordítható szójáték azzal, hogy "Fékezzen a kedvünkért", ami egyúttal jelenti azt is, hogy "Hagyjon nekünk egy kis nyugtot". Esküszöm angolul ez egészen vicces.
 A műanyag akszesszoár cseréjével egész sok mindent ki lehetett volna ebből hozni, például eszményi cseresznyeszedő autó is lehetett volna.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A reflektorokat ki is lehet húzni a tetőből kb. fél centire! :)

Sam. Joe írta...

Lebuktattál! Nem mertem megtépni őket, mert féltem, hogy eltöröm.