2014/02/14

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Air France Cargo Delivery Truck

Napszaktól függetlenül üdvözlök mindenkit a légitársaságok szállítójárműveinek miniatúrái blogon! Teljesen véletlen, de úgy hozta a sors, hogy mostanság tobzódunk a légitársaságok márkajelzéseivel ékített kisautókban – sőt, régebben is volt itt ilyesmi, többféle ízesítésben. Az is mostanság volt, amikor tisztáztuk a step van fogalmát is. Így ez a post azért tud rövid lenni, mert pár korábbi hosszabb volt és így elég ezekre visszautalni.

Egy amerikai Párizsban
1977-ben debütál a Hot Wheels kínálatában a Letter Getter nevű jármű, az Egyesült Államok Postájának színeiben. A fentebb már linkelt Matchbox termékhez hasonlóan ez sem egy konkrét step vant mintáz hanem az összes ilyen ismertetőjegyeit hordozza. A neve a jellegzetes, Hot Wheels hülye szójáték a levéllel és a megkapással. Ilyen korszaka a Matchboxnak is volt, de szerencsére elmúlt. Ez aztán kismillió változatban készül, tucatnyi néven és természetesen vannak köztük gyönyörűséges kivitelű darabok, amik azonnal felhorgasztják a birtoklási vágyat az átlagos vanitiszes betegben. Jellegzetes példája amúgy annak, hogy a Hot Wheels hajlamos egy-egy öntvényt nagyon sokáig használni, mert még tavaly is volt egy Combat Medic nevű változata a mainline-ban, vitatható festéssel és bling-bling diszkókerekekkel. (Lásd az iniciálé jellegű kezdőképet!)

A mai szeánsz konkrét tárgya 1991-ben debütál és az Air France légitársaság teherszállítással foglalkozó üzletágának színeit viseli, ami kissé valószínűtlen egy minden ízében amerikai járművön, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszik.

Sok mondanivalóm nincs a tégaltestről, mert pont olyan mint amilyennek egy step vannak lennie kell: egyszerű, mint a faszög. Egy belekötnivalóm van vele kapcsolatban: A hátsó, rakodótérajtó(k). Ilyen primitív és csúnya megoldást még a tápláléklánc alján tanyázó gyártók sem kockáztattak meg még soha, viszont nagyjából elpusztíthatatlannak tűnik, csak a körömvágóolló lenne képes megsemmisíteni, a rendeltetésszerű használat nem. Ha valakinek van a 2013-as Combat Medicből, akkor legyen olyan jó, hogy dob egy kommentet, hogy azon is olyan-e a rakodótérajtó, mint ezen!

 Na igen, ez nem feltétlenül a legjobban sikerült fotó a fennállásunk óta, de becsszó nem maradtatok le semmiről. Két karika a lámpa, két kisebb karika alatta az irányjelző, ezek közt öt vízszintes vonal - középen egy másik vonallal elválasztva - a hűtőmaszk.
 Ízig-vérig amerikai járművön, francia légitársaság emblémája. Valószínűtlen, de nekem tetszik.
 Ennyire ronda és primitív rakodótérajtó megoldást még nem láttam. Cserébe a rendeltetésszerű használat sem tudja elpusztítani.
 Odabent nincs semmi, de mi legyen? Mellékszerepben Zombikézbesítő és Lófarkas Lány, akik blogunk új alkalmazottjai, a Telefonos Csóka, Autószerelő Csávó, és Vödrös Arnold és Arnold II csapatát erősítendő.

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Szombaton volt egy 2013-as Combat Medic a kezemben a Madarasteszkóban. Annak is ilyen ronda az ajtaja, csak fekete.