2009/12/21

Gyári hibás Hot Wheelsek – 1969 Dodge Coronet Super Bee és 1969 Mercury Cougar Eleminator

Nem gyűjtöm a Hot Wheels kisautókat, aminek tulajdonképpen egyetlen oka van: nekem gyerekként kimaradtak, egyetlen példányom sem volt – ha jól emlékszem – ezért nem indukálnak bennem érzelmeket, szemben a szivárvány oválisos márkával. Hot Wheels ellenes sem vagyok, egyszerűen csak nem szentelek nekik több figyelmet, mint bármelyik konkurens márkának. Persze mindig átnézem őket, ha szembe jönnek velem egy üzletben, de a legtöbbször ott is hagyom őket, mert nem szeretem az eltúlzott, csupa felni, csupa csicsa festésű darabokat, amilyeneket mostanában túlnyomó többségben látok ezzel a logóval. Persze ritkán, de elcsábulok egy-egy HW-re, hiszen pont az amerikai muscle car az, amiben erős a márka, azon meg fenemód jól mutatnak a nagy papucsok.


A kiállítás shopjában szemeztem hosszasan a címben szereplő két járművel, de legnagyobb meglepetésemre kettőből rögvest kettő gyári hibásnak bizonyult. Mint az világos már a fentiekből, nem vagyok valami hű de nagy HW szakértő, ezért fogalmam sincs, hogy ez mennyire gyakori, de sejtem, hogy egyáltalán nem az a jellemző a cégre, hogy ilyen gyakoriságúak a hibás darabok. Mivel én nem igazán utazom a HW-ban, nem akartam gyári hibás darabokat magamévá tenni, de ha valaki pont ilyesmiben utazik, annak szívesen félreteszem ezt a kettőt – amíg a készlet tart. (Az árat sajnos nem tudom befolyásolni, hiszen egy boltról van szó, így az fixen 620 forint.)



Hot Wheels 1969 Mercury Cougar Eleminator. Jól állnak neki a nagy felnik és ez a szín is büntet.
Közelebbről viszont a felirat egy picit hiányos. "E.minator". Mondjuk azért olyan őrült nagy hibának nem nevezném, egyszerűen csak nem maradt a helyén a festék.
Hot Wheels 1969 Dodge Coronet Super Bee. Mint fent.
Ez viszont már lényegesen betegebb. A tampózás elcsúszott egy kicsit az oldalán, amitől a hátulján a "szalag" nem ér össze. A teteje pedig még a fényezés és csomagolás előtt sérülhetett meg, mert a festék sem pergett le és a blister is épp.

6 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Ezek elég minimális hibák szerintem.Ha belegondolsz nem könnyű tökéletesen megcsinálni egy ilyen tamponnyomást ugyanis annyi minta van rajtuk.

Sam. Joe írta...

Igen, én is így gondolom, ami a képaláírásokból szerintem ki is derül. A sérült tető már izgibb. A Coronetnél az elcsúszott nyomás csak azért feltűnő, mert nem ér össze a folytatással a csomagtartón. Szóval ez egy "érdekes hibák" post, mintsem "égbekiáltó minőségromlás" post.

RÁJEN írta...

Én az ilyen hibákat sajnos csak otthon szoktam észrevenni :-/

Andrew0807 írta...

Egyébként mi az a finom pick-up mögötte?

Sam. Joe írta...

A Maisto-nak van egy "All Stars Elite Transport" sorozata. Afféle Two-Pack. Abból az egyik.

Névtelen írta...

nekem is van egy ilyen kornetem de nem zavar anyira az a hiba azert ezek ha jol megnezed szinte akkora kocsik mind a huvejkujam