2023/02/11

Living on Video VII. - The Matchbox Man 2021 – Charlie Mack dokumentumfilm

Charlie Mack neve ismerősen kell hogy csengjen a számotokra, mert számtalan és egy alkalommal használtuk referenciaként az ő általa jegyzett Enciklopédiákat. Ő a Matchbox-gyűjtés legendás, nemzetközileg is jól ismert alakja. Ő csak Matchboxot gyűjt, de abból mindent, kiegészítő termékeket, babákat (!), akciófigurákat (!), maketteket, szóval tényleg mindent.

A napokban találtam rá teljesen véletlenül erre a dokumentum-rövidfilmre, ami róla szól, vele forgattak az USA Connecticut államában lévő Durhamban lévő házában. Charlie otthona egyben múzeum is, amit előzetes bejelentkezés után lehet, vagy lehetett látogatni – tényleg nem vagyok tisztában a részletekkel és nem is sikerült kikutatnom a neten.

Bár igyekeztek nagyon is feldobni közeli felvételekkel a kisautókról, ez a film Charlie-ról szól. Lehet látni nagyon izgalmas dolgokat – a pillanatállj jó barát! – két kedvencemből is láttam olyan Code 2-ket, hogy dobtam egy hátast, de ne gyűjteménybemutatót várjatok. Magabiztos angol nyelvtudás nélkül nem igazán élvezhető. Ha valakinek az írott szöveg értelmezése jobban megy, mint a hallott szövegé, akkor ne habozzon megnézni, bekapcsolható a felirat és nem sokat tévedett a hangfelismerés.

Nincsenek megjegyzések: