2012/05/03

Átalakítás: Noname Tanker Trailer

Nem is emlékszem már pontosan, hogy milyen célzattal adta át nekem Joe ezt a teljesen műanyag tartálykocsit, de ha jól emlékszem azt mondta, hogy egész pofás, de a kerekeivel kéne valamit kezdeni. (Én emlékszem, de nem lövöm le a poént, mert remek kis projekt! Sam. Joe) Otthon megvizslatva egyszerűnek tűnt a dolog, hiszen csavarokkal lehet szétkapni, így hamarjában be is próbáltam a Matchbox Convoy kerekeit alá. Aláment ugyan, de a futófelületük összeért, így kis töprengésre volt szükség a végső megoldáshoz. A donorjaim között körbenézve kezembe akadt a kukássá avanzsálódott Peterbilt teherautó levágott hátsó fertálya, ami már első ránézésre használhatónak tűnt. Mindene megvolt, amire szükség volt: képes a Convoy kerekek befogadására, vannak sárvédői és fémből van, ami ad egy kis nehezéket az amúgy pillekönnyű félpótkocsinak. A még rajta levő felesleges dolgokat eltávolítottam, reszelővel megigazgattam, majd a régi tengelyrögzítést egy sniczerrel eltávolítottam az utánfutóról. A fémdarabot odapróbálva a helyére magam sem hittem, hogy ilyen tökéletesen fog passzolni, már csak festenem kellett a ragasztás előtt - kétkomponensű epokittel ragasztottam. Na jó, előtte még azért kicsit be kellett reszelnem a rögzítő csavarnak a helyét, illetve az eredeti tengely leszorító műanyagot is kicsit szabdalni kellett, hogy stimmeljen minden - az egyik csavar ezt is tartja. A tartály részével is kezdenem kellett valamit, ugyanis levakarhatatlan szürke pöttyökkel volt tele, így átszaladtam rajta nitrós ronggyal és átfújtam azt is feketével. A felirat kicsit még kivehető a domborúságának köszönhetően, de nem vészes. Sajnos eddig nulla tapasztalatom volt/van műanyag festéssel, így nem mertem drasztikusan nekiesni bármivel is. Száradás után összeraktam, de nem voltam vele elégedett, nagyon fekete volt, valamivel fel kellett dobnom. Elsőre a tartály felső műanyag elemét - amibe a csavarokat is csavarjuk - átfújtam króm effekttel. Tetszett az eredmény, de még kevés volt, így kifestettem a négy kerek hátsó lámpát és a csőcsatlakozásokat mindkét oldalt. Ha már a csőnél tartok, akkor megemlítem, hogy gyárilag ki lett alakítva mindkét oldalt tömlőnek hely, amihez gondoltam keresek átmérőben megfelelő tömlőnek látszó tárgyat. Első körben egy számítógépház reset gombjának a vezetékét próbáltam oda, ami tökéletesen beleillett a gyári karmokba. Gyorsan levágtam méretre két darabot, majd biztos ami biztos alapon kis ragasztóval azért odafixáltam a két kis vezetéket - a vezető rész még benne van, de nem látszik ki sehol, így nem láttam értelmét kihúzni a szigetelésből. Miután ezzel is kész lettem, összeraktam és késznek nyilvánítottam a pótkocsit.
 
 Ez volt a kiindulási alap
 A kerekek problémájával indult az egész
 Egy Peterbilt teherautó hátsó része megszabadítva minden fölöslegtől
 Drasztikusan kivagdostam a régi tengelyrögzítőket és a sárvédőket, mert szűk volt a hely a Matchbox kerekeinek
 Tökéletesen passzol a helyére
 Ezeket fújtam át feketére
 Itt csak összedobtam, hogy milyen lesz. Komor fekete, ezért tettem ellene.
 Végül ez lett a végeredmény
 Kapott egy kis lámpafestést is
 A tartály felső elemét lefújtam króm színűre, szerintem jól feldobja az összképet
 Kreáltam hozzá csövet és a csatlakozókat is kiemeltem
Sikerült a hátsó tengelynél is meghagyni a csavaros rögzítést

8 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Jó ez a króm effekt. Meg az egész úgy egyben :)!

Sam. Joe írta...

Na, így kell értéktelen vacakból valami klasszat varázsolni! Egy időben voltak a Tecsóban nagyon béna kamionok, érdekes vontatmányokkal. Figyelni fogom őket - nem mintha mostanában jártam volna Tecsóban.

RÁJEN írta...

Jó lett, szép munka!
Bár én továbbra sem kedvelem ezeket.
Peti, van két kopottas autóm (ó, ha csak kettő lenne, mindegy), egy Matra Bagheera és egy Aston, amiket kezelésbe vehetnél alkalomadtán...

Mrk írta...

Szép lett, főleg amiatt, hogy egyszínű! A vontató is passzol hozzá, bár feliratok nélkül még "igazibb" lenne. üdv:Márk

Sam. Joe írta...

Mrk: Készül valami amivel biztosan együtt fogjátok még látni ezt a cuccot, de nem mondhatok el többet!

Mrk írta...

Jól hangzik!

alecwolf írta...

Ez aztán ütős átalakítás!
A Tecsó kamionok jó ötlet. :)

porsche írta...

Örülök, hogy másnak is tetszik a végeredmény.
Ma újabb lépést tett előre az a cucc hozzá, amiről Joe tett említést.