2011/09/16

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Workhorses - Big Rig

Végre sikerült a kezeimbe vennem teherautón után egy igazi kamiont a Hot Wheels kínálatából, amit ráadásul el is hoztam magammal% Annak ellenére kitartott az örömöm, hogy csöppet sem ez a legszebb nyergesvontató a cég kínálatában. 1989-ben debütál Big Rig néven, aminek tökéletes hasonmása ez az 1997-es darab, lényegében csak a kerekeket cserélték le alatta, még a fényezése is ugyanaz. Bár úgymond noname darab, még is látszik rajta, hogy ez egy - T szériás - Kenworth traktor, amit később egy versenyváltozaton egyértelműsítenek is. Mondhatni a Mattel kicsit előre látta a jövőt, ugyanis a nyolcvanas években még az ajtók mögött volt a kipufogó, amit sem a modellen, sem a későbbi vontatókon nem találunk ott meg. Viszonylag egyszerű a modell kialakítása, de szerencsére a hatalmas hűtőrács krómozását nem spórolták le, és belefértek még a költségvetésbe a visszapillantók és vezetőfülkén a helyzetfények is. Kapott hálófülkét, ami igencsak tekintélyes méretű, egy egész lakóautót be lehetne préselni oda. Ennek okán a kamion rendes hossza meghaladta volna a szabványos csomagolásét, így a tervezők csaltak, kicsit torzítottak rajta. A három tengely megmaradt, amikből a középső becsúszott a hálórész alá. Ettől kissé fura lesz a megjelenése, főleg ha az alváz leghátsó részébe odapréselt nyerget is figyelembe vesszük. Mondjuk mekkora poén lett volna, ha a kihúzható farkú Matchbox helikopter mintájára ezt is úgy csinálták volna meg!

Sajna nincs beltere és ezért átlátszatlanak az ablakai
Az amerikai CB szleng "anteaternek" (hangyász) hívja ezt a vontatót. Elég egyértelmű, hogy miért
Jelzés értékű ugyan, de legalább kapott nyerget
Egy, a Hot Wheels-nél későbbi kiadású Kenworth T6000-es

6 megjegyzés:

somytomy írta...

Azzal a kihúzható megoldással tényleg jobb lett volna, így elég nyomi. A lakórész viszont nem biztos, hogy túlzás, én láttam képet busz méretű nyergesről.

Sam. Joe írta...

Egyetértek, a hálófülke mérete szerintem sem túlzott, de az teljesen kizárt, hogy rálógjon a hátsó tengelyekre. Valóban rövid az alváz, ahogy Porsche megállapította. Igazából nekem a nyereg ki(nem)alakítása is fáj kicsit.

Tommi írta...

Szerintem jobban mutatna kisebb hálófülkével. Mindenképpen arányosabb lenne ehhez a rövid alvázhoz.

Névtelen írta...

Ez szörnyen torz, kár érte! Kihúzható alvázról meg álmodik a nyomor, pláne a HW esetében, mivel ennél sokkal egyszerűbb dolgokat is kispórolnak a modellek kárára!

Ikarus 256 írta...

A formája tetszik, de az arányai nekem sem jönnek be.
Van a Hot Wheelstől egy helikopterem, aminek szintén kihúzható a farka.
http://images.wikia.com/hotwheels/images/8/82/Hot_Wheels_1997_Rescue_Squad_(5-Pack).jpg

Sam. Joe írta...

Hú, de jó ez a szett!