2009/03/06

Börze - utolsó egyeztetés

"Kicsit" összeszedetlen vagyok mostanság, úgyhogy remélem nem felejtek el semmit, amit ígértem mindazoknak, akikkel találkozom a börzén. Lévén még a legtöbbetekkel nem találkoztam, gondoskodom különleges ismertetőjelről, a fenti képen lévő mintájú póló lesz rajtam - stilszerűen valami autós. Bog Zoo, írtam neked e-mailt pár napja, de nem válaszoltál: fontos lenne tudnom, hogy jössz-e a börzére, mert ha nem, akkor nem viszem el a roncsokat, nem cipekedem. Ha valamelyikőtöknek kell valami a "Használtautó-Kereskedésből", akkor szóljatok mielőbb, hogy elcsomagoljam.

16 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Jó "börzézést", és kulturált pénzkiadást kívánok! ;-)
Majd gondolok rátok a messzi távolból!

Névtelen írta...

Nem vagy egyedül,én is kissé szétszort vagyok.

Névtelen írta...

Írd meg nekem mélbe légyszi,hogy mennyibe fáj TP Unimog&trailer!

Névtelen írta...

Megkaptam az e-mailt, bocsi, hogy csak most írtam vissza. Sajnos nem tudok menni, de majd elboltoljuk :-D

Névtelen írta...

Szia Sam.Joe!

Szeretnek gratulalni a blogodhoz, nagyon szinvonalas, mindent bele!

Engem is elkapott a "meccsboksz-laz", igy a 3. X fele kozeledve, bar bevallom, korabban inkabb az anyagiak miatt nem vagtam bele. Tobbezer HUF-ot elegge soknak tartok egy joallapotu regi Superfast-ert, es ahogy az otthoni arakat elnezem, ez meg egy jodarabig igy is lesz.
DE!
Mivel munkas hetkoznapjaimat mostanaban a kies Londonban tengetem, feluduleskeppen
London kornyekere jarok borzekre, es eleg olcsoak a 70-80-as evekbeli darabok, jo allapotu Superfast szeria kb £7-8/10db( persze kis alkuval). Probalok egy 80`-as 1-75 Superfast szeriat osszegyujteni, szentimentalis okokbol. Akkor szulettem ugyanis, meg kolyokkoromban valahogy mindig elkerultek ezek a matchboxok. Ugyhogy most jol bepotolom.

Neked egyebkent van valamifele gyujtoi koncepciod , vagy "mindenevo" vagy? En egyelore ezt a szeriat szeretnem osszeallitani, nem vagyok dobozfanatic, csak lehetoleg szep allapotu, nem jatszott modellek legyenek benne. Aztan majd ami belefer, de szerintem csak max 80` elotti szeriajuakra fogok kifejezetten vadaszni. Biztos sznob vagyok, de nekem a "medzso" mar orokre a "Made in England" marad. Nezegettem az ujabb kiadasuakat is, de nekem valahogy max. kb. a keso 80-as evekig tarto szeriak jonnek be csak. Utana mar elegge erezheto egyfajta "gagyisodas", persze ez nem csak a kisautokat erintette anno.

Koszonom, hogy elolvastad, es maradok tovabbra is kitarto olvasod!

Egy truckdriver Londonbol

Névtelen írta...

Ugye,nem felejtetted el a katonai gépeket?!Köszi!

Sam. Joe írta...

Zsizo, neked elraktam a TP Unimogot a katonai Ford mentőt, és a Major Pack 3-at.

Tommi bácsi, neked elraktam a Magnum Ferrarit meg a Mobile Home-ot. Gyanítom a holnapi nap után készül post is hozzád, mert elérted a két hetet. Ugye?

Rájennek meg kiválasztottam a legszebb Firebird-öt, a Vette'-t - ezt konkrétan majdnem elfelejtettem - meg papírdarabokat híres, halott emberek portréival. Hozzatok apróbb címleteket, mert az mindig gond szokott lenni.

Sam. Joe írta...

Szia Londoni Truckdriver!

Kössz az elismerést. Nem bírom megállni, megkérdem: ugye hogy ott keskenyebbek a sávok? Én ahányszor Angliában jártam, mindig azt néztem, hogy kizárt, hogy ugyanakkorák legyenek mint nálunk!

Üdvözöllek a klubban én is úgy 3-4 éve kaptam rá erre a dologra, bár én már akkor is távolodtam a harmadik iksztől.

Ha érzel hozzá kedvet, akkor örömmel közölnék egy angliai börzéről beszámolót a tolladból és digitális fényképezőgépedből. 8-)

Minden politizálás nélkül: ebben az országban MINDEN sokkal drágább. Ráadásul amit az ember esetleg olcsón megvesz az eBay-en azt kénytelen iszonyú drágán, ajánlottan, vagy biztosítva postáztatni ide, mert különben ellopják a postán, ami szintén felveri az árakat. Aztán persze ott van az is, hogy Te most a forrásnál vagy. Pont a hetvenes évek volt a Matchbox fénykora, akkor ment a legjobban a szekér, milliószámra - szó szerint - ontották a kisautókat. Szóval ahol valamiből sok van, ott nem magasak az árak.

Beszélgettem egy gyűjtővel egyszer akitől sok cuccot vettem és azt mondta, hogy a hetvenes években az ő szülei egyszerű gyári munkások voltak, szóval egy percig ne gondoljam, hogy orrba-szájba vették neki a játékokat. Ezt mondjuk sohasem gondoltam volna, azt hittem, hogy az akkori angliai kissrácoknak annyit ért egy Matchbox, mint nekünk mondjuk egy zsacskó Duna Kavics nevű édesség.

Sam. Joe írta...

A nyolcvanas évek már hányatottak voltak a Matchbox számára - de ezzel gondolom nem mondok újat - azzal együtt akkoriban már sokkal jobban működött a gazdaság ott. Szóval nem csodálkozom, hogy gyakori. De ez tök jó, remélem szépen gyarapodik a gyűjtemény.

Talán már leírtam valahogy egyszer, de nálam Matchbox téren csak az mozgat meg, hogy egy adott darab tetszik-e vagy sem. Például a mostani szériákból nem fogom megvenni a traktort, a buggy-kat és rallycross autókat, mert nem tetszenek. A régi szériákból meg olyanokat is megveszek, amikért gyanítom, hogy a túlnyomó többség nem adna pénzt.

Névtelen írta...

Joe:

A börze után tervezek egy posztot majd a megmaradt eladó kisautóimról, az megfelel?

Az a baj, hogy nincs ihletem...

Névtelen írta...

Szia!

Van egy eladó Articulated OCL Container Truck PS-1 Container Port Playset-hez. Remélem nem veszed zokon, hogyha hivatkozom a korábbi bejegyzésedre. Igazán nagyon hasznosnak találtam, amiket leírtál.

Üdv.

Attila

Sam. Joe írta...

Tommi: Határeset elfogadom. 8-)

Attila: Nem egészen értem, hogy hol akarod használni, de használd bátran mindaddig, míg a forrást (URL) feltünteted. Lekattintáslotyó vagyok, ez van. Ha a Vaterán akarod használni, akkor bátran, de ott írd ki, hogy az oldal üzemeltetője nem Te vagy és nem tudnak a Matchbox Memories-on keresztül elérni, máskülönben a Vatera letilthat.

AB Flirt: Üzenetet megkaptam, keressük egymást valamikor telefonon, bár most teljesen kifutottam a pénzből.

Névtelen írta...

Szia!

Köszönöm a hozzájárulásod.
A Vaterára teszem fel a linket és beleírom amit javasoltál.

Üdv.

Attila

Névtelen írta...

Szia Sam.Joe!

Kerdesedre valaszolva, igazad lehet, a savok, foleg Londonban elegge szukosek, plane egy teherautonak! Biztos nem akartak az utepiteskor tobb legelot felaldozni a tehenek+birkak miatt!:)

Koszonom kimerito valaszodat, en is hasonloan latom a helyzetet.

Mostanaban voltam ket borzen is, gyors egymasutanban, de ha legkozelebb megyek, biztos keszitek egy-ket felvetelt! Egy darabig nem mehetek, mert a jobbik felem(anyu) kitagad!:) De legkesobb aprilisban v. majusban majd megprobalok ellatogatni. A problema csak annyi, hoghy ezek a rendezvenyek inkabb Greater London-on kivul esnek es mivel nincs autom, a tomegkozlekedes kisse kalandos szokott lenni. De azert a sok szepen csillogo "ontottvasert" ez igazan nem nagy ar!

Mondjuk az is erdekes, hogy a borzeken az atlageletkor erosen a nyugdijkorhatar fele tendal, en meg ujszulottnek szamitok neha-neha:)

Ezert is lehet, hogy csak az eleg idos szeriaknak (kesei 40`-tol kesoi 60`as evekig) van komolyabb respektje, mert valoszinuleg a fizetokepes kereslet(lasd. nyugdijas v.ahhoz-kozeli) a sajat korabeli jatekait keresi, es azert hajlando komolyabban is aldozni.
Mondjuk ezzel en is igy vagyok:), ugyhogy mar csak 30-40 ev es "meno" lesz a piacon a gyujtemenyem!

Tovabbi szep napot es sok-sok erdekes posztot kivanok!

Londoni truckdriver

Sam. Joe írta...

Szia Truckdriver!

Köszi a rövid beszámolót, iszom minden szavad!

Az olyan bolhapiacokra, mint a Portobello road, Camden Market, Spitalfields, nem érdemes elmenni Matchboxért? Nem próbáltad még ezeket?

Névtelen írta...

Szia Sam.Joe!

Az altalad felsorolt helyeket majd` mind bejartam mar, sajnos keves sikerrel. A Portobello Rd.-on biztosan nincs nekunkvalo "vasdarab", csak draga, sznob marhasagok:)

Camdenben van egy un. Stables Market nevu resz, ez mar fedel alatt talalhato, ott van egy kis boltszeruseg, amelyik regi jatekokkal foglakozik. Csak sajnos eleg draga, mar a borzekhez kepest, es nem igazan alkukepes.

Spitalfields-et nem ismerem, viszont Greenwich-ben talaltam 1-2 arust, korrekt aron, nagyobb valasztekkal. Ott csutortoktol szombatig vannak piacnapok, persze szombaton a legnagyobb a felhozatal. Sajnos nekem elegge kiesik, a tomegkozlekedes nem igazan kiepitett arrafele.(Vagy csak en lakok tul messze?)

Egy biztos, ha nagyobb tetelben akar az ember vasarolni, vagy csak ritkabb darabokat, nagyobb kinalatbol, egy normalis borze (min. 50-100 asztal) alapveto.

Persze vannak meg London kornyeken ilyen gyujtoi boltok, ami pl. Camdenben is van, de az arak ott se tul a alacsonyak. En Chesham-ban talaltam egyet, Collector`s Paradise neven fut.Cime:42 High Street, CHESHAM, HP5 1EP. Kb. 3£/db a regi, joallapotu Superfast, de mar alku utan. Ez sajna nem versenykepes a borzevel, de ritkabb darabok eseten talan megeri.

Egy masik, hasonlo boltot viszont Brightonban talaltam, ez a varoska kb. egy orara van Central Londonbol(King`s Cross Station-tol).Valelink Ltd. a ceg neve, cime: 26, Queens Rd, Brighton, East Sussex BN1 3XA. Nagyon jofej a boltos, bar alku nem nagyon van, de az arak se` veszesek. Ha nagyobb tetelt szerzel be, akkor persze aranyosan nagyobb kedvezmenyt is tudsz elerni, de hat ezzel gondolom nem arultam el nagy titkot:).

Remelem tudtam segiteni egy kicsit. Ha veletlenul felfedeznek meg valamilyen tuti Matchbox-lelohelyet, majd megirom.

Tovabbi jo blogolast kivanok!

Londoni truckdriver