2009/03/12

Matchbox MB-09 Utility Truck

„Sok szeretettel üdvözlök mindenkit a Matchbox Memories haszongépjárműveket mintázó kisautókról szóló blog legfrissebb posztjában!” Ha nem csinálok sürgősen valamit, akkor a különböző teherautók és kamionok végképp maguk alá gyűrik a tartalmat és minden postot kezdhetek így. Mea culpa! Mea maxima culpa!


Az 1998-as, amerikai kiadású MB-09 „cseresznyeszedő” 1989-es keltezést visel az alvázán, aminek az a magyarázata, hogy először az 1990-es katalógusban debütál, mint MB-74. Akkor a katalógus nemes egyszerűséggel csak úgy emlegeti, hogy „Ford”. A modellen magán semmi olyasmi nincs, ami a kék oválisos márkára utalna a hűtőrácson lévő oválist leszámítva. No, meg persze azt, hogy üvölt róla, hogy az amerikai Ford F-sorozatú teherautói közül mintázták meg valamelyik nagyobbra nőtt változatot, mondjuk a 700-as, vagy 800-as szériát. Ilyet láthattatok már e lapokon, de a White Rose-féle F-800-nak semmi köze ehhez a modellhez, ez lényegesen kisebb.


A modellt sokszor elsüti még a Matchbox az 1-75 sorozatban, változatos festéssel változatos számok alatt jelenik meg, például 1995-ben MB-33 Amerikában, 1996-ban MB-74 mindenhol a világon, 1997-ben MB-74 Németországban és 5-packbe is került. Areh gyűjteménye szép keresztmetszetet ad az emelőkosaras járgány múltjából.


Nem lennék meglepve, ha találkoznánk még vele, merthogy a Ford F-sorozatú teherautóinak megjelenése olyan keveset változott az évek során, hogy a modell ettől teljesen időtlenné vált.


Kedves gyerekek! Értelmezzük együtt a feliratokat! "P&L Co." - Power and Lighting, azaz Elektromos áram és Világítás cég. "Cable Tools" - kábelszerszámok. "Response Unit" - hibaelhárítás. "Auxilary Generator" - másodlagos generátor. "20" - húsz.
Itt jól látszik a hűtőrácson az ovális.
Convoy kerekek. A méretarány viszont nem Convoy-közeli.
Nyújtózkodik...
Kinyújtózott! (Ha tudnátok, hogy mi munka van abban, hogy ne legyen rajta a képen a fél lakás!)
Matchbox MB-9 Utility Truck, NRFB. Amerikai kiadás, dobozban.
Ugyanaz hátulról. Mibe fogadunk, hogy Ikarus 256 kollégának ismerős a látvány?
Matchbox MB-9 Utility Truck, NRFB. Amerikai kiadás, blisterben.

2 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Valamelyik filmben hallottam, hogy úriember biztosra nem fogad. :-D De persze igazad van, ismerős.

Tudom, hogy mekkora meló kinyújtott gémmel fotózni egy ilyen autót, az Emergency Set-nél én is sokat próbálkoztam mire sikerült a létrás Peterbiltet lefotózni. És annak még a színe is megnehezítette a helyzetemet.

AndrewBoy írta...

Ez jó kis cucc. Nekem kékben van egy de nem sokat játszottam vele