2022/07/15

Realtoy Roco Asphalt Paver

Régebben sokmindent megvettem ami megtetszett, így került hozzám ez a Realtoy aszfaltozó gép is. Ne kérdezzétek miért, valószínűleg hirtelen indíttatásból vettem meg. Talán azért mert nem túl sok kisautókat készítő cég mintáz meg egy ilyen masinát és megláttam benne a kuriózumot. Tudat alatti gyermeki énem is a megvételét támogathatta, kölyökként nagy dolog volt mikor ilyet láttam munkában. Akkoriban kezdték a környékünkön a kavicsos utakat leaszfaltozni, amiken aztán jó volt bringával száguldozni, így mondhatni kellemes emlékek fűznek hozzá. Szóval ha nagyon akarom meg tudom magyarázni. 

Kivitelezése szerintem egész korrekt, minden lényeges elem megtalálható rajta, jó a színe és a dekorációja, pár fontosabb dolog kapott extra kiemelést is. Ügyeltek az eltérő kerékválasztásra, elöl az aszfaltot befogadó rész műanyag elem állítható, alatta szépen megmintázták a gumiszalagot is. A hátsó traktus is nagyon jól visszaadja egy ilyen gép kinézetét, látszik a funkcionalitása. Már csak egy billencses teherautó hiányzik előle ami adagolja a friss aszfaltot, illetve úthenger mögé, ami megadja a végső simaságot a frissen elkészül útburkolatnak. Ilyen kombinációban szerintem egész jó játékszer.

A Roco egyébként egy létező cég, de aszfaltterítőt pont nem látok a kínálatában. Igaz, a Realtoy ugyanezzel az emblémával villástargoncát és úthengert is készített, amik szintén nem szerepelnek a Roco kínálatában (már?).

Várja a friss aszfaltot
Sokat dobnak rajta az extra festések

2 megjegyzés:

Trolleybus írta...

Ennek a gépnek valszeg a Kibri 1/87-es aszfaltteritője volt az ihletője, ami egy Demag márkájú gépet mintázott. Nekem is megvan (valahol), mint lelkes munkagépkedvelőnek.:)

somytomy írta...

Fú, nekem is volt ilyenem (valahol talán meg is van még), csak nem vészelte át sértetlenül a gyerekkoromat (szóval tényleg nem rossz játékszer). Kicsit furcsa az eredeti formáját viszontlátni