2016/01/07

Katalógusok: 1972 Matchbox Superfast Tracks

Mára egy igazán különleges darabot tárunk elétek: Igazából az azonosításában több a találgatás, mint az igazolt tény. Játékdoki vásárolt egy internetes piactéren valamit, ami úgy érkezett meg hozzá, hogy tömőanyagként ezt a katalógust használta fel az eladó.

Az nyilvánvaló, hogy ez a katalógus a Matchbox autópályákról és azok kiegészítőiről szól. Az már csak valószínű, hogy ilyenekhez mellékelték. A keltezést pedig a ráfirkantott, "Árjegyzék kérve: 1972. 8. 5." következtetjük.

Az is érdekes, hogy ilyet - legalábbis szerintem - egy végfelhasználó nem valószínű, hogy ráír egy katalógusra, hiszen a szocializmus játékkínálatában hol voltak olyan üzletek, ahol árjegyzéket osztogattak volna? A magánkézben lévő, külföldre járó kamionosok által becsempészett árukészlettel operáló trafikok is jó egy évtizeddel később jelennek meg és hát ezek sem arról voltak híresek, hogy árjegyzékeket bocsátottak ki. Csak nem valamilyen szocialista kereskedelmi vezető íróasztaláról származik?





3 megjegyzés:

wmormo írta...

Régi emlékeket idéz, amikor még én is ilyennel játszottam.

Unknown írta...

Nekem volt egy ilyenem, bár nem a képen látható tipus. Párhuzamosan lehetett 2 sísánc szerű lejtőt egymás mellé építeni és egyszerre indítva mérni hogy melyik autó a gyorsabb. A lejtő végén volt egy hurok is, a nehezebb autók úgy emlékszem kirepültek belőle. A közepén pedig volt egy zölden fluoreszkáló csík ami sötétben világított. Próbáltuk sötétben is de az autók suhanásán kívül értékelhetetlen volt. Kiváncsi lennék hogy végül hova keveredhetett el...

Névtelen írta...

Nekem a mai napig megvan a Track 600-as.
Hallatlan sok örömöt adott, vigyáztam rá.
Diobel