2011/03/27

Matchbox MB-26 Big Banger

A közelmúltban írtam a Matchbox gyártmányú, nyomokban Dodge Chargert tartalmazó dragsterekről. Akkor sokszor emlegettem az MB-26 Big Bangert, mint az összes ilyen mamáját, azzal a megjegyzéssel, hogy gyerekkoromban volt ilyenem és valószínűtlen hogy újra lesz. Tévedtem.

Nyilvánvalóan az lett volna logikus, hogy a Big Bangerrel kezdek, de – most mit szépítsem – halvány lila gőzöm sem volt arról, hogy nekem van ilyenem! Rendezgettem a gyűjtemény még fel nem dolgozott részét és egyszer csak a kezembe vetette magát. Eléggé meglepve néztünk egymásra ekkor, de nem volt kérdéses, hogy gyorsan követnie kell leszármazottait e lapokon. Mivel ebben a postban korábban már minden lényegeset elmondtam róla, ezért azt javaslom, hogy kattintsatok át, így már csak a képek kell, hogy következzenek!

Egyértelmű, hogy van közük egymáshoz. Balról Big Banger, jobbról édes gyermeke Cosmic Blues. Ha belenéztek a beömlőbe, akkor nyilvánvaló, hogy változtattak a motor öntvényen.
Az ős-Charger Dragsteren még matrica volt. Amúgy annyi idős mint én.
Rokonok. Állati jó ez a piros árnyalat, sokkal jobb, mint a háttérben álló Red Raideré.
Sohasem szerettem ezeket az autó karikatúrának ható cuccokat, de el kell ismerjem, hogy így együtt azért nem mutatnak rosszul.
Igen, a hátuljuk is egyforma.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ilyen összehasonlítás arra mindenképp jó, hogy nyilvánvaló legyen mennyire hangulatos, feelinges volt, illetve az még mindig az eredeti Lesney-s kiadás egy "után gyártott" darabhoz képest!