Oldalak

2024/06/12

Junior Matchbox Club MB-71 GMC Wrecker

A cím ne tévesszem meg senkit, nem egy eddig nem látott dekorációjú GMC Wrecker fog szerepelni ebben a bejegyzésben, hanem a már unalomig ismert Frank's fehér-narancs kivitel. De persze azért ez is tartogat egy kis újdonságot.

Sajnos túl sok információt nem sikerült kigyűjtenem erről a klubról, de annyi biztos, hogy a cél egy kifejezetten gyerekeknek szánt gyűjtői klub létrehozása volt. 1987 volt az év mikor ez életre kelt, a Matchbox katalógusban is beharangozták:

A Matchbox 1986-87-es katalógusának idevágó része

Bevallom, míg az alábbi GMC-t meg nem vettem, nem is hallottam a létezéséről, a katalógusban látottak pedig sok mindent nem árultak el róla nekem. Amit kiszűrtem, hogy ha onnan rendelted meg az aktuális 1-75-ös Matchbox kínálat tagjait, akkor egy szép, a régi, gyufásdobozokat idéző papírdobozzal együtt küldték. Őszintén szólva ez a doboz volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet, emiatt csaptam le rá, hiszen már Dunát tudok rekeszteni ennek a verziónak a kisebb-nagyobb módon eltérő változataival. Aztán figyelmes lettem egy olyan dologra, amitől a doboztól függetlenül is a beszerzése felé terelt volna! Az eddig látottakhoz képest annyi az eltérés, hogy a fém alvázashoz hasonlóan, ennek sincsen feltüntetve a gyártási helye az alján. Szóval amellett, hogy lett egy szép kis dobozom, még egy újabb, nem várt variációval bővült a gyűjteményem. Kíváncsian várom, hogy van-e még olyan, amivel eddig nem találkoztam.

Az ős GMC Wrecker egy újabb változata
A klasszikus, gombkerekű Matchboxok dobozait idézi
Oldalán az autó sorszáma
Csak a klubtagok juthattak hozzá
A "kötelező" sorok
A fém alvázasom immáron a testvére mellett
Mindkettőről hiányzik a gyártás helye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése